Livet på skolen
- din hverdag

Hverdagen på en efterskole kan på mange måder sammenlignes med livet i en teenage tung familie.

Om det er duften af sure sokker fra drenge lejligheden, basens tunge dunken i efterårsaftenen eller latteren i opholdsstuen over et kortspil, så byder hverdagen på mange fede teenage oplevelser. For mange er det fællesskabet, der rykker. Oplevelsen af at være sammen med mange forskelllige unge og få fede oplevelser sammen.

Køkkentjans og rengøring

En del af hverdagen på efterskolen er at gøre rent efter sig selv.
Sammen med din værelseskammerat rydder du hver morgen op på værelset, reder sengen, lufter ud og fjerner affald. Om fredagen gør i sammen rent på værelset.
To gange om ugen gør du sammen med din kontaktgruppe rent på skolens fællesområder.

Kontaktgrupperne skiftes til at have køkkentjans en gang om ugen. Sammen med køkkenlederen tilbereder i maden, servere den, rydder væk, vasker op og gør rent. Din Kontaktgruppe har tjansen 3-4 gange i løbet af skoleåret, – så det bliver såmænd kun til 20-25 gange opvask på et år.
I weekenderne hjælpes weekendholdet hinanden med opgaven.

Jeg kender nogle, der var på en anden efterskole sidste år, og de skulle kun vaske op.
Vi får ikke kun den sure tjans, vi får også lov til at lave mad og lære det

Oliver Bertelsen

Kontaktgruppe

Din kontaktgruppe er din nærmeste ‘familie’, mens du går på efterskole. I spiser sammen, snakker sammen og løser opgaver sammen.
En kontaktgruppe består af 8-10 elever og en lærer. I den første tid på skolen bruger vi en del energi på, at I lærer hinanden rigtig godt at kende i kontaktgruppen, og din kontaktlærer vil hurtigt være den lærer, der kender dig bedst.
Kontaktlæreren er også den vigtigste forbindelse mellem skolen og dine forældre og kan altid kontaktes, hvis der er spørgsmål.

De vigtigste regler

Du skal selvfølgelig behandle elever og ansatte med respekt, og vi forventer, du følger alle ansattes tilrettevisninger. Alle forventes at deltage positivt og aktivt i alle aspekter af efterskolelivet. Overtrædelse af nogle af skolens regler kan medføre hjemsendelse. Det drejer sig om følgende:
• Vi tillader ikke alkohol, cigaretter, hash og andre stoffer under dit ophold og på rejse til og fra skolen.
• Vi tillader ikke at man dyrker sex – drenge og piger sover hver for sig.
• Man er i egen seng fra kl. 22.30 – 06.00
Aktiv 2

Kongeådalens Efterskole er konge

Dagsprogram

Du skal selv sørge for at komme op til tiden, så medbring et vækkeur.

07:20 Værelsesoprydning på værelser, gang, bad og toilet

07:30 Morgenmad. Efter morgenmad er der beskeder

08:00 Undervisningen starter

09:30 Morgensang og formiddagspause