Et fællesskab der rykkker!

Casper Alnor Frost har valgt at bruge sit tiende skoleår på Kongeåda­lens Efterskole. Her har han sammen med resten af sko­lens elever allerede oplevet rigtig meget og fundet ud af, at grunden til at han valgte skolen ikke er det, han synes er allervigtigst efter seks uger inde i skoleåret.

Casper Alnor Frost kommer fra Gråsten, hvor han bor sammen med sin familie. Derhjemme har han brugt meget af sin fritid ifamiliens værksted, hvor han har en stor interesse for det at dreje i træ. Derfor var det også naturligt, at denne interesse blev afgørende for hans valg af efterskole.

Udfordret i Østrig - Jeg valgte efterskolen ud fra min interesse, nemlig fordi skolen har linjefaget Hånd­værk, men allerede iløbet af de første par uger på skolen, fandt jeg ud af, at det egentlig ikke er det, der er det vigtig­ste for mig. Det vigtigste er fællesskabet og de nye ting, vi har prøvet sammen. Jeg har for eksempel aldrig troet,at jeg skulle køre traktor, men hele skolen tog for nyligen uge til Wagrain iØstrig, hvor de skulle bo på et ungdoms­hotel.

Formålet med turen var at give eleverne en god fælles oplevelse, udfordringer de ikke kunne få i Danmark og mulighed for at rykke deres egne grænser. Eleverne op­levede i løbet af ugen at vandre i bjergene med store naturoplevelser, tømmerflåde­ bygning og sejlads i en stor sø, besøg i isgrotter, klatring og rapelling i bjergene, stort rovfugleshow og besøg i højdeparken Kesselfall.

Casper Alnor Frosts bedste oplevelse på turen var de mere fysiske udfordringer i højdeparken og klatringog rapelling. - Den fedeste oplevelse var svævebanen Flying Fox Kes­selfalltur. Det er ting,man ikke bare sådan lige kan herhjemme. Det har vi ikke i den størrelse. Jeg er ikke højdeskræk, men jeg blev stadig udfordret i at skulle springe ud idet. Adrenalinet pumper og jeg tog mig selv i at sige, at det går jo nok og så bare springe ud i det, fortæller Casper Alnor Frost. Rying Fox Kesselfalltur er en række af megetlange svævebaner gennem kløfter ogvandfald, hvor man spændt fast til en wire i en højde af 25 meter over jorden suser gennem et fasci­nerende bjergpanorama midt i de Østrigske Alper.  Vi jublede helt, når vi kom over. Det var bare fedt - og så havde vi bare lyst til at prøve igen.

Hverdag på efterskolen

Tilbage på skolen er eleverne kommet igang med hverda­gen på efterskolen. Efter nogle begivenhedsrige introuger og en oplevelsesrig ud­landstur har fællesskabet på skolen fået et boost. - De nye tingvi har prøvet sammen,har helt sikkert gjort noget for fællesskabet. Det at turen lå så tidligt gjorde,at vi hurtigere kom til at snakke med nogen, som man ikke lige ville have snakket med som det første herhjemme på skolen. Det er nogen af dem, som jeg snakker mest med nu. Jeg har allerede ændret mig lidt - i forhold til det her med at prøve nye ting.Der er mere plads til at prøve noget det synes jeg er virkelig sjovt lige nu. - Vi støttede hinanden i den rækkefølge vi gik i.