Landbrug
- Vi dyrker jorden og passer dyr

Elsker du traktorer? Er du glad for dyr? Og vil du gerne lære om landbrug og årets gang på marken? Så er valgfaget Landbrug på Kongeådalens Efterskole noget for dig! Her passer vi skolens dyrkede arealer og en flok grise. På marken dyrker vi korn, kartofler, rodfrugter og andre lækre grøntsager til skolens køkken. Vi har flere forskellige hold af mindre husdyr, for eksempel kyllinger og kaniner. Vi bruger også indimellem tid på at vedligeholde skolens udendørsarealer, når vi klipper græs med traktoren eller bruger buskrydderen til at holde bedene på plads.

Fede faciliteter
- og gode oplevelser

Du får praksiserfaring med det daglige arbejde i landbruget samt grundlæggende færdigheder og teknikker, så du har mulighed for at kaste dig ud i nye spændende projekter i fremtiden – også når tiden på efterskolen er ovre. Du kommer til både at køre traktor, lave markarbejde og passe dyr. Du kommer således tættere på landbruget og får en omfattende viden om dyr og markarbejde, der forbereder dig på et arbejde i landbruget.

Masser af udfordringer

I Landbrug arbejder du bl.a. med:

• Planteavl
  • Dyrkning af grøntsager
  • Brug af agerjord og forskellige slags dyrehold
  • Opbevaring af afgrøder
  • Fra jord til bord
  • Bæredygtighed
  • Urban Gerdening
  • Samarbejde med naturen
  • Husdyr som grise, geder, kyllinger, kaniner og høns
  • Reparation og vedligehold af materiel
  • Praksiserfaring ved moderne landbrug

Vil du med på holdet?

På Kongeådalens Efterskole er vi klar til at tage imod dig på Landbrug, så kontakt os gerne for at høre mere om et efterskoleophold hos os og aftal et besøg. Du kan ringe på telefon 74 85 53 33 eller sende en mail til info@keskole.dk. Vi er beliggende på Dovervej 19 i Lintrup i Sønderjylland og har mange elever fra lokalområdet for eksempel fra Esbjerg, Ribe og Kolding.

Følg os på instagram

• Velkommen til kaninerne på KE
  • Der bliver rigtig bygget inden efterskolernes dag på søndag 😉
  • Nye trøjer i køkkenet
  • Billeder fra en af de første dage. Der er i øjeblikket stille på KE alle eleverne er hjemme på forlænget weekend efter en kort kongeåtur pga vejret. GOD WEEKEND
  • Stemningsbilleder fra seniorfestival 2017
  • Så er oprydningen igang og vi takker snart af for en god festival
  • Alle elsker festival @fdfseniorfestival
  • Alle elever på KE elsker festival især når fløjtende Finn spiller
  • Følg med på @fdfseniorfestival hele weekenden
  • Der arbejdes på højtryk #seniorfestival
  • De store smil er fremme i øjeblikket på KE, vi er nemlig ved at gøre klar til dette års seniorfestival.
  • Igår blev der øvet redningsøvelse ved viggos søer. Vejret og humøret var i top.