Kostpolitik

Kostpolitik

Overordnede principper

·         Groft og grønt

·         Fedtfattigt

·         Traditionelt dansk køkken med inspiration fra udlandet og diverse kogebøger

·         Gode råvarer, meget fra egen avl.

·         6 måltider om dagen

·         Minimum frugt og grønt 2 gange om dagen

·         Stræber efter "600 g frugt og grønt om dagen", ved at skjule meget grønt i maden

Morgenmad

·         Rugbrød og hjemmebagt boller

·         Cornflaks, havregryn, sukker, rosiner, hjemmelavet müsli og rugbrød

·         Minimælk, vand, kaffe og te

·         Smør, 2 slags syltetøj, skæreost og yoghurt

·         Havregrød og frugt

Formiddagskaffe

·         Hjemmebagte boller, ostefade, skæreost, 2 slags syltetøj, smør og frugt.

·         Kaffe, te og vand

Middagsmad (varmt)

·         Varierer mellem: Svinekød, oksekød og fjerkræ

·         Varierer mellem: Ris, pasta og kartofler

·         Hver 14. dag serveres der suppe

·         Hver 14. dag serveres der fisk

·         Der vil forekomme vegetarkost

·         Der servers altid : Grove grøntsager, salat bar eller blandet salat

·         Hjemmebagt grov boller

·         Vand

Eftermiddagskaffe

·         Hjemmebagte boller og frugt.

Aftensmad (kold)

·         Rugbrød og hjemmebagt grove boller

·         1 lun ret

·         Minimum 4 slags skærepålæg

·         Minimum 2 slags fiskepålæg

·         Leverpostej og æg

·         Italiensk salat

·         Remoulade, mayonnaise, ristet løg, agurk og tomat

·         Smør

 

Aftenskaffe

·         Knækbrød, kiks, ostefade, 2 slags syltetøj.

·         Smør

·         Kage eller frugt/frugt fade

·         Kaffe, te, og vand

Generelt

·         Ved festlige lejligheder tages der ikke højde for fedt%. Der giver vi den gas…… (høstfest, juleafslutning, galla m.v.)

·         Der tages højde for madallergi

·         Hver mdr. holdes der en fødselsdags cafe for de elever der har fødselsdag den mdr. De kan vælge mellem forskellige "kaffe" menuer.

·         Menuplanen laves af køkkenlederen.

·         Grøntsager af egen avl. Det veksler fra år til år, det kan være: Kartofler, gulerødder, salat, majs, persillerod, porrer osv.

·         Hvert år producere vi mellem 12-16 grise.  Grisene spiser grønne rester fra køkkenet suppleret med fuldfoder.