Alle kender alle

Kongeådalens Efterskole er en mindre efterskole. Det er nemlig vigtigt for os, at der er plads til at se den enkelte elev, og at alle kender hinanden.

På Kongeådalens Efterskole kender vi vores elever. Vi ved, hvad de hedder, og hvem de er. Hvis du stillede dem op blandt 1000 andre efterskoleelever, ville vil alle let kunne pege dem ud.
Vi har nemlig valgt at være en af landets mindre efterskoler. Det betyder, at vi max er 84 elever, og det gør, at alle kender alle. Her bliver man ikke puttet af en fremmed, men af sin dansklærer. Og her er man ikke en fra hestelinjen eller friluftslinjen. Her er man bare elev. Og ikke mindst er man en person, som resten af skolen kender og forholder sig til. Eller som Thomas Heden Andersen, tidligere elev på Kongeådalens Efterskole siger:
- Jeg havde ikke lyst til at gå et sted med flere end 100 elever. Jeg ville gerne lære alle at kende. Og så ville jeg ikke bare være endnu en elev i mængden. Her er du en person, som alle kender.

En lille efterskole er hyggelig

Størrelsen har også betydning for, hvilke aktiviteter man kan lave sammen.
- Det er mere hyggeligt med en lille skole. Man lærer hurtigere hinanden at kende, og vi kan lave nogle andre ting. Hvis man er 600 elever, er det måske svært lige at gå op i hallen og spille et eller andet alle sammen. Her har vi altid mulighed for at være sammen, siger Johanne Rauschenberg, der går på efterskolen.
Og Oliver Bertelsen tilføjer med et grin:
- Når alle kender alle, skal man også opføre sig godt, for man skal jo være sammen med dem hele året! Det er også en måde at lære på. Man kan ikke bare skrotte folk og så finde nogle andre at være sammen med i stedet.