Benedikte har styr på økonomi, plastre og glasovnen

Når du ringer til Kongeådalens Efterskole, er det Benedikte Friis Andersen, du får fat i. Benedikte har styr på alt med økonomi og administration. Hun har været her på skolen i 35 år. Og så er det også hende, der har glasholdet.

Som elev på efterskolen lærer man hurtigt Benedikte at kende. Det er nemlig også hende, der står for elevbanken, og her man kan købe taxabilletter, når man skal hjem på weekend.
- Og så kommer eleverne ind og spørger efter alt fra plaster til sytråd. Jeg sælger også lidt af hvert. F.eks. er jeg begyndt at sælge tandbørster, for der er en del, der kommer mandag morgen efter weekend og har glemt tandbørsten derhjemme. Jeg har nok lidt samlemani, så jeg har lidt af hvert, griner Benedikte.
For Benedikte handler jobbet om meget mere end eksamensbeviser, indberetning til revisor og telefonpasning.
- Kongeådalens Efterskole er mit livssted. Jeg er bankuddannet, men der er ikke så meget socialt i bankerne, så jeg er glad for, at jeg skiftede hertil. Hvis man vil have det godt et sted, skal man se positivt på tingene og selv være med til at gøre det positivt. Sæt en buket blomster på kontorbordet, hvis det mangler. Sig godmorgen til folk, siger hun.
Benedikte nyder afvekslingen i jobbet, og kontakten til de mange elever og forældre.
- Jeg har været her lige siden starten, så jeg kan huske mange, og hører tit et kendt efternavn, og så kan jeg godt finde på at spørge, om det er en datter af den og den, griner hun.
Ud over alle de andre opgaver laver Benedikte også sommetider aktivitetsaftener.
- Så laver vi tasker af kaffeposer, eller fletter kurve af skolens plakater, hvis eleverne skal prøve noget andet end lige at spille fodbold. Jeg skal helst have noget i hænderne, og noget af det kan godt gives videre til eleverne, siger Benedikte, der ser alle funktioner på skolen som en del af helheden.
- Jeg kan godt finde på at sende eleverne ned, hvis de sidder på et bord. Det er jo også et opdragende sted, og jeg ved jo ikke, hvor de cowboybukser har været før. Man skal være ærlig – ellers opdager de unge det med det samme, griner hun.