Om Kongeådalens Efterskole

Kongeådalens Efterskole bygger på et kristent livssyn, og har baggrund i FDF og de grundtvig/koldske tanker. I hverdagen kan man især se det ved, at alle har lige stor værdi.

Her handler det ikke nødvendigvis om at være bedst, men om at få lov til at være sig selv. Som menneske har man værdi, lige meget om man er god til at køre traktor eller til at skrive dansk stil.

Kongeådalens Efterskole er din efterskole. Det betyder, at du som elev har stor indflydelse på skolens hverdag, og meget kan lade sig gøre, hvis du har en god ide, eller ønsker at sætte noget i gang. Det betyder også, at elever og lærere løser en række opgaver i fællesskab, så efter et år hos os kan du lave sovs til 80 personer.

På Kongeådalens Efterskole er der frihed under ansvar. Hos os kan du og veninderne sagtens selv fortsætte i krearummet om aftenen, hvis I har lyst til at male videre. Vi regner med, at tillid og respekt går begge veje, og at du også tager ansvar for fællesskabet.

Holdningerne kommer til udtryk når:

- Vi er fælles om opgaverne
- Skolen har en størrelse, så alle kender alle
- Du har mulighed for at prøve dig selv af inden for mange forskellige fag og områder
- Vi tilrettelægger undervisningen til den enkelte elev
- Du møder mange forskellige unge, og ikke kun unge, der ligner dig selv
- Her er tillid under ansvar
- Du kan arbejde i værkstedet om aftenen
- Plads til skøre påfund, venner for livet og et unikt fællesskab
- Du kan have dansk i dit arbejdstøj og træsko, hvis det er sådan, du har det bedst
- Her er gode muligheder for at få gennemført dine ideer
- Her er lærere ikke kun dem, der underviser i matematik, men også dem, der putter dig om aftenen, trøster når du er ked af det, og klæder sig ud som plejehjemsbeboer til høstfesten
- Her former vi hele mennesker

Hvordan værdierne konkret kommer til udtryk i vores hverdag her på efterskolen, kan du læse meget mere om her på siden.