Håndværk

Lær de klassiske håndværk

Elsker du lugten af savsmuld og olie? Er du vild med et stort værksted med masser af værktøj? Vil du gerne kunne fremstille dit eget bord eller skab? Og vil du lære at svejse og dreje i træ? Så er linjefaget Håndværk på Kongeådalens Efterskole lige noget for dig! Vi tager ofte udgangspunkt i forskellige praktiske opgaver på efterskolen for eksempel mindre nybygninger, inventar og renoveringsopgaver, så du lærer at løse konkrete opgaver. Undervisningen er i de traditionelle håndværk, og der er også plads til fordybelse i et håndværk. Vi har blandt andet haft en smed fra Smedeskolen Birkebakken på besøg. Her lærte eleverne at forme jern til et personligt stykke værktøj.

På Håndværk lærer du bl.a.:

• Trædrejning
  • Smedje
  • Kendskab til forskellige træsorter og deres egenskaber
  • Murerarbejde
  • Renovering og vedligehold af skolens bygninger fx kalke, pudse mur op mm.
  • Korrekt brug og vedligehold af maskiner og værktøj
  • Fælles projekter, fx fremstilling af udstyr og inventar til bålhus og grill, brændeskur, primi-ovn til lejrpladsen, støbe havebænke, lægge ny stenbelægning mm.
  • Fremstilling af personligt værktøj; økser og kørnere.
  • Gode muligheder for at lave egne projekter
  • Mulighed for at arbejde videre på projekter i fritiden

Stort værksted står til rådighed i fritiden

Du får grundlæggende færdigheder og teknikker, så du har mulighed for at kaste dig ud i nye spændende projekter i fremtiden – også når tiden på efterskolen er ovre. Du skal lære at bruge mange forskellige værktøjer på en sikker måde, og du får øjnene op for alle de muligheder, der er i vores store værksted. I værkstedet finder du alt udstyr til arbejdet med træ og metal; syv drejebænke, to MAG svejsere, en koldsav, en esse, en båndsav, en rundsav, en maskinhøvl og ellers diverse håndværktøj. Der er rig mulighed for at fortsætte arbejdet i fritiden, da værkstedet ikke lukkes ned, bare fordi en lærer går hjem. Materialerne til dine projekter er en del af undervisningen, og der kræves ikke ekstrabetaling.

Kontakt os og hør mere om håndværk

Lyder Håndværk som et linjefag for dig? Så kontakt os og hør om mulighederne for at gå på Kongeådalens Efterskole. Du kan ringe på telefon 74 85 53 33 eller sende en mail til info@keskole.dk. Vi er en populær efterskole i hele Sønderjylland særligt i Esbjerg, Kolding og Ribe, hvor vi har mange elever fra. Efterskolen ligger Dovervej 19 i Lintrup, og du er altid velkommen til at besøge os!