Landbrug

Lær om landbrug og dyrepasning

Elsker du traktorer? Er du glad for dyr? Og vil du gerne lære om sædskifte, agerbrug og årets gang på marken? Så er linjefaget Landbrug på Kongeådalens Efterskole noget for dig! Her passer vi skolens dyrkede arealer og en flok grise, som tumler rundt i mudderet på marken, inden de bliver til flæskesteg. Derudover er der flere forskellige hold af mindre husdyr for eksempel kyllinger og kaniner, ligesom vi samarbejder med Kongeaa Geder. På marken dyrker vi kartofler, rodfrugter og andre lækre grøntsager til skolens køkken, og vi bruger også indimellem tid på at vedligeholde skolens udendørsarealer.

Det lærer du bl.a. i faget Landbrug:

  • Alt om traktorer
  • Viden om brug af agerjord og forskellige slags dyrehold
  • Opbevaring af afgrøder
  • Fra jord til bord
  • Bæredygtighed
  • Samarbejde med naturen
  • Husdyr; grise, geder, kyllinger, kaniner
  • Reparation og vedligehold af materiel
  • Praksiserfaring ved moderne landbrug

Oplev det daglige arbejde i landbruget

Vi samarbejder også med en lokal landmand, hvor du får praksiserfaring med det daglige arbejde i landbruget. Vi besøger forskellige gårde og maskinstationer i området, og har du lyst til at tage traktorkørekort, er der også mulighed for det. Vi har et tæt samarbejde med en lokal kørelærer, så du kan lære det på efterskolen. Som hjælp til arbejdet på efterskolen har vi to traktorer, der bliver spændt for både ploven, såmaskinen, fritlæggeren og de andre redskaber. Du lærer at indstille ploven, indså såmaskinen, skifte sikkerhedsbolten på PTO'en og så videre. Efter sæsonen tager vi redskaberne og traktorerne ned på værkstedet, laver service, smører dem ind, og hvis der er brug for reparationer, holder vi os ikke tilbage med svejseren eller hammeren; heller ikke når der skal laves udstødningsrør til traktoren.

Vil du med på holdet?

På Kongeådalens Efterskole er vi klar til at tage imod dig på linjefaget Landbrug, så kontakt os gerne for at høre mere om et efterskoleophold hos os og aftal et besøg. Du kan ringe på telefon 74 85 53 33 eller sende en mail til info@keskole.dk. Vi er beliggende på Dovervej 19 i Lintrup i Sønderjylland og har mange elever fra lokalområdet for eksempel fra Esbjerg, Ribe og Kolding.