Niveaudeling og høj faglighed

På Kongeådalens Efterskole vægter vi den boglige undervisning højt, og ser den som en naturlig medspiller til det kreative og praktiske arbejde på skolen.

Vi forventer, at vores elever vil gå i skole. Man må gerne være skoletræt, men vi forventer, at man yder sit bedste som en del af efterskolen.

Vi har niveaudelt undervisning i de fleste boglige fag. Vi vil nemlig gerne møde dig, der hvor du er fagligt. Den niveaudelte undervisning sikrer, at det faglige niveau passer til dig. Du kan vælge niveau i de enkelte fag, så du kan godt være på trin 1 i dansk og trin 3 i engelsk.

Trin 1 Er målrettet til de fag, hvor man er fagligt udfordret.

Afsluttes med folkeskolens prøver for 9. eller 10. klasse. (FP9 og FP10).

Trin 2 Er målrettet til folkeskolens prøve for 9. klasse (FP9).

Trin 3 Er målrettet til folkeskolens prøve for 10. klasse (FP10).

Vores undervisning på trin 1 er erhvervsforberedende og undervisningen på trin 2 og 3 er naturligvis gymnasieforberedende. Vi tilbyder ikke decideret specialundervisning, men har plads til elever med IT-rygsæk og andre hjælpemidler.

Individuelle inklusionforløb

Vi laver individuelle inklusionsforløb, hvor indsatsen er en ekstraordinær holddeling, der sikrer tid til den enkeltes udfordringer.

Vi prioriterer, at der på vores trin 1 hold er en lærer til 10-12 elever. Ligeledes kan inklusionsindsatsen bestå af individuelle aftaler omkring lektiehjælp m.v.

Der udarbejdes skriftlige inklusionsaftaler, som skole og forældre underskriver.