Spejderefterskole - Efterskole for spejdere og FDF'ere i Sydjylland

Efterskoleår som én lang spejderlejr

Vil du gerne gå på en spejderefterskole i det sydjyske, så er Kongeådalens Efterskole et godt bud. Her er der gennem efterskolens mange linjefag mulighed for at bruge sine hænder og kreativitet, ligesom friluftsliv også fylder en del på skolen. Kongeådalens Efterskole er oprettet af FDF, og i skolens bagland er der en række FDF-kredse og -medlemmer. Det betyder blandt andet, at FDF og Kongeådalens Efterskole bygger på de samme værdier. Vi er derfor et sted, hvor værdier som fællesskab, rummelighed og lighed er gældende, og mange siger faktisk, at et år på Kongeådalens Efterskole føles som én stor spejderlejr. Der er mange ligheder mellem det at være FDF’er og spejder, men du behøver ikke være nogen af delene for at gå her – der er plads til alle!

Hjælp til eller deltag i arrangementer

Er du FDF’er eller spejder, har du sikkert været til flere arrangementer og på kurser, og det kan du også på efterskolen. Her er der mulighed for enten at være med som deltager eller hjælpe til med planlægningen, afvikling eller stå post. Det er alt fra seniorfestival og lederskole til seniorvæbnerkurser og puslinge/tumlingedag. Derfor er FDF’ere fra hele landet, og især fra landsdel 5 og 6 og kredsene omkring efterskolen i Sønderjylland vant til at komme på Kongeådalens Efterskole.

Som fætre og kusiner

For formand Peter Hundebøll er det vigtigt, at efterskolen er en FDF-efterskole.

- Det er jo derfor, jeg er her. Det er som en god familie. Vi er fætre og kusiner, så der er nogle ting, der er ens. Der skal være en genkendelighed i forhold til ritualer, og i forhold til at møde unge med evangeliet. Både her og i FDF skal de unge møde voksne, der vil og gør en forskel. Men der er ikke forskel på, om man har FDF-skjorte på eller ej, når man kommer her, siger han, og understreger dermed, at Kongeådalens Efterskole er en efterskole for alle.

Kontakt os i dag

Vil du høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig som FDF’er eller spejder, så kontakt Kongeådalens Efterskole på telefon 74 85 53 33 eller ved at sende en mail til info@keskole.dk. Du finder os på Dovervej 19 i Lintrup i Sønderjylland – tæt på motorvej og togstation. Det tager kun en halv time med toget fra f.eks. Ribe, Kolding eller Esbjerg. Kom og besøg os og se, om skolen er noget for dig! Vi elsker at have gæster og vise vores hyggelige skole frem.