Kreativ efterskole i Sønderjylland

Vores syn på kreativitet er tæt forbundet med vores natursyn og fokus på bæredygtighed.

Fokus på genbrug og bæredygtighed

I nogle af vores kreative valgfag forsøger vi at gøre op med den ”brug og smid væk”-kultur, der præger vores samfund, og i stedet lære eleverne værdien i at genbruge og reparere tingene. Samtidig vil vi gerne lidt væk fra computerskærmen og hovedet og videre til noget, hvor vi bruger både hænder og hoved.

I nogle af vores kreative valgfag – f.eks. Værksted, Design og Jord til Bord - vil du opleve den tilfredsstillelse, det giver, når du lykkes med at skabe noget med dine hænder. At få det til at blive æstetisk og brugbart på samme tid. Det giver mening både i et samfundsmæssigt og miljømæssigt perspektiv, at man kan reparere sine ting, men også på det mere personlige og privatøkonomiske plan, at man til en vis grad er selvhjulpen og selvforsynende.

Det handler om at gøre sig umage

I undervisningen har vi fokus på både proces og færdigt resultat. For os handler kreativitet ikke primært om at skabe kunst, men mere om at være nærværende og gøre sig umage. Som elev på Kongeådalen vil du lære, hvor tilfredsstillende det kan være, når man har gjort sig rigtigt umage og – måske efter at have forsøgt flere gange - endelig lykkes med sit projekt… Du vil komme til at opleve glæden ved at kunne servere et måltid for dine kammerater, som du har tilberedt helt fra bunden. Det, at mødes omkring sådan et måltid, er med til at gøre fællesskabet på Kongeådalens Efterskole til noget helt særligt.

Inden for "Kreativitet" tilbyder vi valgfagene Værksted, Design, Medie og Musik & Teater.