Jord til Bord
| Gastronomi, bæredygtighed og selvforsyning

I valgfaget Jord til Bord får du mulighed for at fordybe dig i emner som gastronomi, konditori, konservering, syltning, frugt og bær og lystfiskeri.

Høj grad af selvforsyning

På Kongeådalens Efterskolen har vi en tradition for at være mest muligt selvforsynende. Det udnytter vi i høj grad i valgfaget Jord til Bord, hvor det, som vi tilbereder, så vidt muligt er dyrket inden for eller omkring efterskolens område. Det gælder både kartoflerne fra markerne, bærene fra skovene og fiskene fra Kongeåen.

Lær at lave mad fra bunden - og med hjertet

I Jord til Bord kan du opleve den tilfredsstillelse, det er at kunne lave sin egen mad helt fra bunden – og måske oven i købet servere den for sine kammerater på skolen. Du vil opdage, hvor stor en glæde det er at servere noget for andre, som du har gjort dig umage med – og at vide med dig selv, at du måske selv havde gravet kartoflerne op af den økologiske muld på en af efterskolens marker, inden du tilberedte dem. I det nærvær og fællesskab, der vokser ud af mødet omkring sådan et måltid, vil du finde ud af, at ”vi” og ”os” er vigtigere end ”jeg” og ”mig”.

Du er med til at bestemme menuen

Indholdet i undervisningen i Jord til Bord præges også af dine egne ønsker. Vi er meget lydhøre over for elevernes egne forslag, men eksempler på emner, som vi kunne arbejde med i valgfaget, er gastronomi, konditori, konservering, syltning, frugt og bær og lystfiskeri.