Vi er DIN
efterskole

Natur - Kreativitet - Håndværk - Det er Kongeådalens Efterskole. Vi er ambitiøse med vores fag og ikke mindst vores holdninger til, at alle har en plads i fællesskabet. Sammen skaber vi efterskole med fokus på bæredygtighed, ligeværd og fællesskab. Vi har ikke kun fokus på resultater med på hele processen.

I vores linje- og valgfag sætter vi fokus på nogle af de aktiviteter, vi oplever giver en særlig værdi. Uanset om faget hedder Friluftsliv, Landbrug, Håndværk, Design, Medie eller Musik & Teater arbejder vi kreativt og har fokus på den gode proces. I vores samvær har vi fokus på ligeværd og det forpligtende fællesskab, hvor den enkelte får en unik mulighed for personlig, social og faglig udvikling.

Vi er DIN efterskole. Det betyder, at du som elev har stor indflydelse på skolens hverdag, og meget kan lade sig gøre, hvis du har en god idé eller ønsker at sætte noget i gang. Det betyder også, at elever og lærere løser en række opgaver i fællesskab, så efter et år hos os kan du lave sovs til 80 personer. Vi tror på frihed under ansvar. Hos os kan du og veninderne sagtens selv fortsætte i krearummet om aftenen, hvis I har lyst til at male videre. Vi regner med, at tillid og respekt går begge veje, og at du også tager ansvar for fællesskabet.

I hæftet herunder kan du og dine forældre finde mange praktiske oplysninger og vejledning om et efterskoleår på Kongeådalens Efterskole. Læs derfor hæftet grundigt igennem, inden du møder på skolen efter sommerferien.

Aktiv 2

Kongeådalens Efterskole er konge